Elke kampdag beginnen we met een verwelkoming en een gezamenlijk moment. We overlopen met de kinderen wat we allemaal gaan doen die dag. We zingen ons vrolijk met een welkomslied en dansen een kampdansje. Zo krijgt iedereen er nog meer zin in!      

Tijdens onze kampen en activiteiten maken we vaak onze tien of vieruurtjes zelf, samen met de kinderen. Zo kunnen we verse eitjes rapen bij de kipjes om te gebruiken bij een bakactiviteit. Of we plukken bessen, kersen, pruimen en rijgen fruitsatés.

In het najaar rapen we noten en plukken appels waar we iets lekkers mee op tafel kunnen toveren. We leven in het midden van de natuur en kunnen ten volle profiteren van wat elk seizoen te bieden geeft.

Ook het dagelijkse dieren verzorgen hoort erbij in Het Polderhuisje. Al onze dieren zijn van de partij!

 

Ons boerenpaard Emma op rust, onze kipjes, blauwe reuze konijntjes, Meneertje Poes : Storm, Balou, en ook de koetjes van de buren komen steevast kijken...

Tijdens een kampje kunnen de kinderen steeds op vaste tijdstippen de dieren begeleid voederen en verzorgen. We maken als we dat willen ook al eens onze handen vuil. Speelkledij is dus zeker handig.

Naast natuurbeleving willen we de kinderen vooral: de kans geven om tot spelen te komen, plezier te ervaren, eindeloze avonturen te beleven, voldoende creatief te kunnen zijn, en zo meer zelfvertrouwen op te bouwen!

We streven naar een kamp zoals wij vroeger kenden, waar een kind echt nog  kind mag zijn en zich kan verwonderen en mag spelen. Naar hartelust! In onze poldertuin is er genoeg te beleven om dat te bereiken. 

 

Reuze-trampoline, buitenspelen, speelhuisjes, glijbanen, en bij heet weer zetten we het zwembad op. We maken een scooterparcours en organiseren schattenjachten. 

Verbeelding mag hier nog bestaan! Ook knutselen we vaak iets bijzonders. Of we steken een theaterstukje ineen, doen een dansje of toveren iets lekkers op tafel. We streven ernaar een toonmomentje voor de ouders te kunnen voorzien tijdens ons kamp!

Tijdens een kampje doen we vaak een of meerdere uitstappen naar avontuurlijke plekken in het Meetjesland of Zeeuws- Vlaanderen. Elke leuke retro kinderspeeltuin,  gezellige kinderkermis of Zeeuws strand maakt ons blij.

Het doel van het Polderhuisje is dan ook heel simpel:  kindjes en ouders blij maken en een glimlach toveren op ieders gezicht. We streven naar net dat tikkeltje meer. 

Dus kom maar eens langs, en...spelen maar!

 

 

Inbegrepen: alle activiteiten en uitstappen vermeld bij het kampje. Onbeperkt water en vruchten of grenadinesap. Tien-uurtjes en vier-uurtjes.  Sommige dagen is het middagmaal inbegrepen, na inschrijving kunnen jullie dit lezen in de kampfolder die jullie zullen ontvangen.

Richtleeftijd: 4-11j. Sommige kampen en sommige uitstappen tijdens de zomer zijn uitzonderlijk tot 14j. We richten ons vooral op kleuters en lagere schoolleeftijd.

Start/eind activiteiten: 9u gaan de "deuren open". De kinderen kunnen jullie gedag zwaaien, even vrij spelen en acclimatiseren en om 9.30u starten we met de kampdans en welkomslied. De muziek is het signaal om te verzamelen op de bankjes.  De kinderen kunnen opgehaald worden tussen 16.30 en 17u. Voor-opvang van 8.45u en na-opvang tot 17.30u in samenspraak. 

Een dagje minder? 25€ korting. Kom je met een broer of zus? 10€ korting. We streven naar 8 kindjes (twee begeleiders + 1 extra begeleider sommige activiteiten) tot 12 kinderen (>12 kinderen=3 begeleiders). Kleinschalig, oergezellig en met veel aandacht voor uw oogappel dus! 

Meer info over activiteiten, dagindeling en wat mee te nemen krijgen jullie enkele dagen voor het kampje of de activiteit (weersafhankelijk) in een kampfolder.

Ga zeker eens naar "Zomerkampjes 2024" voor info, over onze eerstvolgende kampjes